2009-04-23 16:55:47• hírek • Szatmár.ro

Vidám versek

Szombaton lesz a Vidám Versek Versmondó Verseny a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpontban. Az ország 15 megyéje képviselteti magát a rangos megmérettetésen.

A szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont az idén immár kilencedszer ad otthont a Vidám Versek Versmondó Versenynek, melyen kisiskolások, valamint általános- és középiskolás tanulók mérik össze tudásukat.

 

A verseny országos döntőjére április 24-26 között zajlik az iskolaközpont dísztermében. Idén 77 versenyző és 32 kísérő érkezik az ország 15 megyéjéből. Arad, Bákó, Bihar, Beszterce-Naszód, Fehér, Hargita, Hunyad, Kovászna, Kolozs, Maros, Máramaros, Szatmár, Szilágy, Temes valamint Bukarest megyék képviseltetik magukat.

Ebben az évben a Vidám Versek Versmondó Versenyének fő támogatója az Oktatási, Nevelési és Innovációs Minisztérium, mivel felkerült az államilag támogatott versenyek listájára.

Az ünnepélyes megnyitóra péntek délután 18 órai kezdettel kerül sor. Szombat délelőtt 9 órától versenyeznek az I-IV. osztályos diákok, 13.30-tól pedig a gimnazisták és középiskolások - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Ádámkó István, az iskolaközpont igazgatója.

Hatan jutottak tovább a megyei szakaszon

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: